Fisklimpa

En kommentar

Ingredienser:
4 portioner

200 gram fiskfilé, torsk eller kolja
200 gram laxfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk rumsvarmt mjölkfritt margarin
2 msk glutenfri mjölmix
1 msk potatismjöl
2 ägg
3 dl havremjölk
Ca 250 gram broccoli

Gör så här:
1. Koka broccolin och låt den rinna av.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Skär fiskfiléerna i mindre bitar och finfördela dem i matberedare.
4. Tillsätt salt, peppar, margarin, glutenfri mjölmix, potatismjöl och ägg. Sätt igång maskinen och tillsätt mjölken genom tubröret medan maskinen är igång. Kör tills färsen är jämn. Man kan också mala fiskköttet i köttkvarn och sedan blanda med övriga ingredienser.
5. Lägg hälften av färsen i en smord form som rymmer 1 1/2 liter. Lägg kokta broccolibuketter i en sträng i mitten. Lägg i resten av färsen och släta till ytan. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda färsen i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt formen stå ca 10 minuter innan den stjälps upp.

Jag brukar använda mig av ett bakplåtspapper i formen istället för att smörja den, jag brukar inte heller täcka över formen med aluminiumfolie.

Min fisklimpa brukar jag servera med potatismos och en sås som jag gör på Carlshamns matlagningsgrädde Gott i maten som jag blandar med rom, räkor och dill.

 

 
1 Linnéa:

skriven

Finns det ett bra recept på den här om man vill göra den med vanligt mjöl? Antar att det ska vara lite andra mått då.

Svar: I just detta receptet är det faktiskt samma mängd vanligt mjöl. Lycka till :-)
Frida Johansson