Ingredienser (4 portioner):
300 gram kycklingfiléer
Salt & peppar
1 dl sesamfrö (eller mer beroende på hur mycket panering man vill ha)
Isbergsallad eller annan god sallad
Gurka
Pumpakärnor
2 avokado
5 ägg (1 ägg per portion + 1 ägg för panering)
Sugarsnaps (alt. sockerärtor)
Vindruvor
Soltorkade tomater
Olivolja, balsamvinäger & salladskrydda
Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Ha sesamfrön på en tallrik och vispat ägg i en. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Doppa filéebitarna i vispat ägg och sedan i sesamblandningen och salta, bryn dem på bägge sidor tills kycklingen är klar.
2. Koka upp äggen.
3. Skölj och strimla sallad, sugarsnaps, gurka, soltorkade tomater och vindruvor.
4. Blanda salladen i en skål och tillsätt lite olivolja, balsamvinäger och salladskrydda/kryddor för smak.
5. Lägg upp salladen på ett fat, strö över pumpakärnor och dekorera med kyckling, avokado och ägg.
Tips: Enligt www.alltommat.se ska man blanda olja med smör när man steker något som är panerat. Du får en jämnare stektemperatur och därmed den gyllenbruna färgen.
Servera gärna med någon kall kräm, t.ex. guacamole, sojabönröra eller en klick creme fraiche för er som kan äta det.


skriven
Perfekt. Detta får det ta och bli till middag ikväll.