Kanelsnäckor

Kommentera
Ingredienser:
  • 100 gram mjölkfritt margarin
  • 3 dl havredryck (mjölkersättning)
  • 50 gram jäst
  • 1 dl socker eller 1 dl ljus sirap
  • 1 ägg
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 krm salt
  • 500 gram mjölmix, t.ex. Finax (gulorange paket) gluten- och mjölkfri
Fyllning:
  • 125 gram mjölkfritt margarin
  • 100 gram mandelmassa
  • Kanel
  • Kardemumma
  • Äpplemos eller annan sylt, om du ska göra längder
Gör så här:
  1. Smält margarinet, tillsätt mjölkersättningen och värm till 37 grader
  2. Smula jästen i en bunke och häll över den fingervarma vätskan
  3. Tillsätt socker, ägg, kardemumma, salt och till sist mjölmixen
  4. Låt jäsa i cirka 30 minuter
  5. Ta upp degen på bakbordet och platta ut till en lång kaka
  6. Bred på margarin, ca 125 gram
  7. Riv cirka 100 gram mandelmassa och strö över kakan
  8. Strö över kanel och kardemumma efter smak och tycke
  9. Önskas äpplemos eller annan sylt så bred ut en längd av sylten
  10. Rulla ihop kakan och skär den i bitar
  11. Lägg dem i pappersformar
  12. Låt jäsa i cirka 30-40 minuter
  13. Pensla med ägg
  14. Grädda i 250 grader i cirka 7-10 minuter