Delikatessknäcke

Kommentera
Ingredienser ca 16 stycken:
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 dl koksflingor
  • 1/2 dl hirsflingor
  • 2 1/2 dl kokande vatten
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt oljan och det kokande vattnet
  3. Rör snabbt ihop till en grötig deg och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Lägg sedan ett bakplåtspapper ovanpå degen och tryck ut den så tunt du kan. Dra av pappret och och gör rutor med en slickepott.
  4. Grädda i 50-60 minuter tills rutorna torkat ordentligt
Önskar du ett kryddigt knäckebröd kan du blanda ner någon krydda i de torra ingredienserna. Vi hade i lite chilipulver.