Ingredienser ca 40 stycken:
- 125 gram rumstempererat mjölkfritt margarin
- 200 gram grovriven mandelmassa eller 200 gram mandelmjöl
- 2 dl potatismjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1-2 tsk kardemumma
- 1 st ägg
Garnering:
- Stött kardemumma
- Strösocker
Gör så här:
- Rör ihop smöret med mandelmassan så att inga klumpar finns kvar. En gaffel eller rena fingrar brukar vara det bästa verktyget
- Blanda potatismjöl, vaniljsocker och kardemumma. Vänd ner det i smeten av mandelmassa och smör
- Knäck i ett ägg och blanda väl
- Forma degen till en rulle, ca 5 cm i diameter
- Blanda kardemumma med strösocker. Lägg blandningen på ett bakplåtspapper och rulla degrullen i blandningen. Lägg därefter rullen i plastfolie eller bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen, i cirka 1 timme
- Sätt ugnen på 180 grader
- Skär upp rullen i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
- Grädda kakorna mitt i ugnen 12-15 minuter, tills de fått färg


Om man gillar lakrits kan man välja att rulla kakorna i strösocker och lakritspulver istället för strösocker och kardemumma =)