Mandelkakor

Kommentera
Ingredienser ca 40 stycken:
  • 125 gram rumstempererat mjölkfritt margarin
  • 200 gram grovriven mandelmassa eller 200 gram mandelmjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1-2 tsk kardemumma
  • 1 st ägg
Garnering:
  • Stött kardemumma
  • Strösocker
Gör så här:
  1. Rör ihop smöret med mandelmassan så att inga klumpar finns kvar. En gaffel eller rena fingrar brukar vara det bästa verktyget
  2. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och kardemumma. Vänd ner det i smeten av mandelmassa och smör
  3. Knäck i ett ägg och blanda väl
  4. Forma degen till en rulle, ca 5 cm i diameter
  5. Blanda kardemumma med strösocker. Lägg blandningen på ett bakplåtspapper och rulla degrullen i blandningen. Lägg därefter rullen i plastfolie eller bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen, i cirka 1 timme
  6. Sätt ugnen på 180 grader
  7. Skär upp rullen i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
  8. Grädda kakorna mitt i ugnen 12-15 minuter, tills de fått färg
 
 
 
Om man gillar lakrits kan man välja att rulla kakorna i strösocker och lakritspulver istället för strösocker och kardemumma =)