Ingredienser 4 portioner:
Potatisomelett:
- 300 gram tärnad potatis
- 1 msk olivolja
- 6 st ägg
- 1 dl vatten
- 150 gram riven ost (om man tåler mjölkprodukter)
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Tomatsallad:
- 1,5 msk olivolja
- 0,5 msk balsamvinäger
- 0,5 st rödlök, finstrimlad
- 160 gram coctailtomater, delade
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Bryn potatisen 3 minuter i olja
- Vispa ihop ägg, vatten, eventuellt ost, salt och peppar
- Slå blandningen över potatisen i stekpannan. Använd en stekpanna som tål ungsvärme alternativt en ugnsform
- Grädda i ugnen ca 20 minuter
- Blanda olivolja och balsamvinäger. Vänd ner rödlök och tomater. Smaka av med salt och peppar

Vi valde att servera vår omelett med lite köttbullar:
