Potatisomelett med tomatsallad

Kommentera
Ingredienser 4 portioner:
 
Potatisomelett:
  • 300 gram tärnad potatis
  • 1 msk olivolja
  • 6 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 150 gram riven ost (om man tåler mjölkprodukter)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
Tomatsallad:
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 0,5 st rödlök, finstrimlad
  • 160 gram coctailtomater, delade
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Bryn potatisen 3 minuter i olja
  3. Vispa ihop ägg, vatten, eventuellt ost, salt och peppar
  4. Slå blandningen över potatisen i stekpannan. Använd en stekpanna som tål ungsvärme alternativt en ugnsform
  5. Grädda i ugnen ca 20 minuter
  6. Blanda olivolja och balsamvinäger. Vänd ner rödlök och tomater. Smaka av med salt och peppar
 
 
 
Vi valde att servera vår omelett med lite köttbullar:
 
 
Slopar man köttbullarna blir rätten vegetarisk.