Ingredienser:
- 1 paket Risnudlar
- ca 400 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 20 stora svampar)
- 4 dl mjölkfri grädde - jag använde mig av Carlshamns Gott i maten
- 250 g färsk bladspenat
- 1/2 buljongtärning
- Salt
- Peppar
Gör så här :
- Ansa och skiva svampen. Fräs den i lite mjölkfritt smör eller olja i en stor stekpanna tills vätskan ångat bort. Krydda svampen med salt och lägg åt sidan.
- Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Häll den mjölkfria grädden över svampen, rör i en halv buljongtärning. Låt småkoka 3–5 minuter.
- Lägg spenaten i såsen, ta pannan från värmen och låt spenaten »ångkoka« någon minut.
- Blanda i risnudlarna
- Strö över flingsalt och mal över peppar
