Risnudlar med svampsås

Kommentera
Ingredienser:
  • 1 paket Risnudlar
  • ca 400 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 20 stora svampar)
  • 4 dl mjölkfri grädde - jag använde mig av Carlshamns Gott i maten
  • 250 g färsk bladspenat
  • 1/2 buljongtärning
  • Salt
  • Peppar
 
Gör så här :
  1. Ansa och skiva svampen. Fräs den i lite mjölkfritt smör eller olja i en stor stekpanna tills vätskan ångat bort. Krydda svampen med salt och lägg åt sidan.
  2. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Häll den mjölkfria grädden över svampen, rör i en halv buljongtärning. Låt småkoka 3–5 minuter.
  4. Lägg spenaten i såsen, ta pannan från värmen och låt spenaten »ångkoka« någon minut.
  5. Blanda i risnudlarna
  6. Strö över flingsalt och mal över peppar