Scones

Kommentera
 
 
Ingredienser 1 sconeskaka:
  • 1 dl Durramjöl
  • 1 dl Rismjöl
  • 1 msk Socker
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Psylliumfröskal
  • 1 tsk Potatisfiber
  • 25 g Rumsvarmt mjölkfritt smör
  • 1,5 dl mjölkfri yoghurt
  • 1 krm Salt
Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt smör och yoghurt.
  3. Nyp ihop till en smet och forma till en rund kaka, ca 15 cm i diameter.
  4. Gör två korsande snitt över kakan och grädda i övre delen av ugnen. 230 grader ca 15-20 minuter, tills den fått fin färg.
  5. Precis som vanliga scones är denna som godast nybakad, till exempel serverad med färskost, marmelad och svart te.
Jag hittade receptet på: http://friendsofadam.se/sv/info/recept-durramjol.html