
Ingredienser 1 sconeskaka:
- 1 dl Durramjöl
- 1 dl Rismjöl
- 1 msk Socker
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Psylliumfröskal
- 1 tsk Potatisfiber
- 25 g Rumsvarmt mjölkfritt smör
- 1,5 dl mjölkfri yoghurt
- 1 krm Salt
Gör så här:
- Blanda de torra ingredienserna.
- Tillsätt smör och yoghurt.
- Nyp ihop till en smet och forma till en rund kaka, ca 15 cm i diameter.
- Gör två korsande snitt över kakan och grädda i övre delen av ugnen. 230 grader ca 15-20 minuter, tills den fått fin färg.
- Precis som vanliga scones är denna som godast nybakad, till exempel serverad med färskost, marmelad och svart te.
Jag hittade receptet på: http://friendsofadam.se/sv/info/recept-durramjol.html
