Ingredienser:
- 3,5 dl julmust
- 1 dl vatten
- 25 g jäst
- 25 g mjölkfritt- smör eller margarin
- 1/2 dl mörk sirap
- 1 tsk salt
- 1 1/2 tsk pepparkakskryddor
- 7 dl glutenfri mjölmix
- 1 msk fiberhusk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält matfettet
- Tillsätt vatten och julmust
- Värm till 37 grader
- Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan
- När jästen löst sig tillsätt salt, pepparkakskryddor, sirap och fiberhusk
- Låt svälla i 10 min
- Blanda ner mjölmixen, lite i taget klicka sedan över i en smord form på 1,5 liter
- Låt jäsa i 30 minuter
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.