Julmustbröd (vörtbröd)

Kommentera
Ingredienser:
  • 3,5 dl julmust
  • 1 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 25 g mjölkfritt- smör eller margarin
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk pepparkakskryddor
  • 7 dl glutenfri mjölmix
  • 1 msk fiberhusk
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält matfettet
  3. Tillsätt vatten och julmust
  4. Värm till 37 grader
  5. Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan
  6. När jästen löst sig tillsätt salt, pepparkakskryddor, sirap och fiberhusk
  7. Låt svälla i 10 min
  8. Blanda ner mjölmixen, lite i taget klicka sedan över i en smord form på 1,5 liter
  9. Låt jäsa i 30 minuter
  10. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
 
 
Receptet hittade jag här.