Ingredienser:
- 1 st ägg
- 2 dl socker
- 2 dl glutenfritt mjöl (jag använde 1 dl kokosmjöl och 1 dl mandelmjöl)
- 2 msk pepparkakskryddor
- 1 tsk bakpulver
- 50 gr smält mjölkfritt smör
- 1 dl sojamjölk
Gör så här:
-
Vispa ägg och socker
-
blanda mjölet med kryddorna och bakpulvret
-
smält mjölkfritt smör och tillsätt sojamjölken
-
Vänd ner mjölblandningen växelvis med det mjölkfria smöret i smeten
-
Häll upp i smord och bröad form (tänk på att använda glutenfritt ströbröd om du gör den glutenfri och mjölkfritt margarin/smör om du gör den mjölkfri)
-
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35-45 min
Min kaka fick en krispig utsida och en kladdig insida, lite som en kladdkaka men med smak av pepparkaka, fantastiskt god :)
skriven
gott :D