Mjuk pepparkaka

En kommentar
Ingredienser:
  • 1 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl glutenfritt mjöl (jag använde 1 dl kokosmjöl och 1 dl mandelmjöl)
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 gr smält mjölkfritt smör
  • 1 dl sojamjölk
Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker

  2. blanda mjölet med kryddorna och bakpulvret

  3. smält mjölkfritt smör och tillsätt sojamjölken

  4. Vänd ner mjölblandningen växelvis med det mjölkfria smöret i smeten

  5. Häll upp i smord och bröad form (tänk på att använda glutenfritt ströbröd om du gör den glutenfri och mjölkfritt margarin/smör om du gör den mjölkfri)

  6. Grädda  i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35-45 min

    Min kaka fick en krispig utsida och en kladdig insida, lite som en kladdkaka men med smak av pepparkaka, fantastiskt god :)

     

     
 
1 bellaaaa:

skriven

gott :D

Svar: Den blev jättegod, lite seg i kanterna och kladdig i mitten, lite som en kladdkaka fast med smak av pepparkakskryddor =D
Frida Johansson