Tillagningstid cirka 20 minuter
Jordgubbscurd passar till mycket - prova den till pannkakor, glass eller som fyllning i en rulltårta. Den håller cirka 3 veckor i kylskåp.
Ingredienser till cirka 350 gram:
- 150 gram jordgubbar
- 1 tsk rivet limeskal
- 3 msk pressad lime
- 1/2 dl + 1 dl strösocker
- 3 äggulor
- 100 gram mjölkfritt smör
Gör så här:
- Snoppa och skiva jordgubbarna. Koka dem med limeskal, limesaft och 1/2 dl socker i cirka 5 minuter. Mosa eller mixa bären. Låt svalna.
- Vispa äggulorna med 1 dl strösocker pösigt i en kastrull. Rör ner jordgubbspurén (som du gjorde i steg 1). Värm på låg värme under omrörning tills krämen nästan sjuder. Ta av från plattan när smeten tjocknat.
- Rör ner smöret, lite i taget. Häll upp i en burk och låt kallna i kylskåpet.