Jordgubbscurd

Kommentera
Tillagningstid cirka 20 minuter
 
Jordgubbscurd passar till mycket - prova den till pannkakor, glass eller som fyllning i en rulltårta. Den håller cirka 3 veckor i kylskåp.
 
Ingredienser till cirka 350 gram:
  • 150 gram jordgubbar
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 3 msk pressad lime
  • 1/2 dl + 1 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 100 gram mjölkfritt smör
Gör så här:
  1. Snoppa och skiva jordgubbarna. Koka dem med limeskal, limesaft och 1/2 dl socker i cirka 5 minuter. Mosa eller mixa bären. Låt svalna.
  2. Vispa äggulorna med 1 dl strösocker pösigt i en kastrull. Rör ner jordgubbspurén (som du gjorde i steg 1). Värm på låg värme under omrörning tills krämen nästan sjuder. Ta av från plattan när smeten tjocknat.
  3. Rör ner smöret, lite i taget. Häll upp i en burk och låt kallna i kylskåpet.