Lasagne med zucchini plattor

En kommentar

Ingredienser (4 portioner) ca 1 timme

  • 500 gram köttfärs
  • 0,5 burk krossade tomater   
  • 1 msk tomatpure   
  • 0,5 tsk basilika, torkad   
  • 1 st lök  
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 buljongtärning   
  • 1 zucchini  

Ibland brukar jag, istället för krossade tomater, tomatpure, basilika, lök och vitlöksklyfta använda mig av Dolmios pastasås istället. Denna brukar jag piffa till med en halv buljongtärning =) 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. 
  2. Bryn köttfärsen tillsammans med lök tills den fått färg.
  3. Tillsätt resterande ingredienser samt salt och peppar (föruotm zucchinin).Spara lite tomatsås till formen. 
  4. Skölj zucchinin, skär av toppen och botten på dem. Hyvla den sedan på längden med en osthyvel så att du får långa tunna bitar (tänk lasagneplattor). 
  5. Häll lite av tomatsåsen i bottnen av formen. Varva sedan zucchini och köttfärs om vartannat tills du är nöjd. Avsluta med tomatsås. 
  6. Grädda i ugnen i 20-30 minuter.

Om man kan äta mjölkprodukter kan man avslutningsvis riva lite ost över gratängen.

Lasagnen äter vi med sallad och mammas inlagda gurkor (recept kommer senare).

 

 

 

 
1 Pernilla:

skriven

Fantastiskt god lasagne!