Ingredienser (4 portioner) ca 1 timme
- 500 gram köttfärs
- 0,5 burk krossade tomater
- 1 msk tomatpure
- 0,5 tsk basilika, torkad
- 1 st lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1/2 buljongtärning
- 1 zucchini
Ibland brukar jag, istället för krossade tomater, tomatpure, basilika, lök och vitlöksklyfta använda mig av Dolmios pastasås istället. Denna brukar jag piffa till med en halv buljongtärning =)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Bryn köttfärsen tillsammans med lök tills den fått färg.
- Tillsätt resterande ingredienser samt salt och peppar (föruotm zucchinin).Spara lite tomatsås till formen.
- Skölj zucchinin, skär av toppen och botten på dem. Hyvla den sedan på längden med en osthyvel så att du får långa tunna bitar (tänk lasagneplattor).
- Häll lite av tomatsåsen i bottnen av formen. Varva sedan zucchini och köttfärs om vartannat tills du är nöjd. Avsluta med tomatsås.
- Grädda i ugnen i 20-30 minuter.
Om man kan äta mjölkprodukter kan man avslutningsvis riva lite ost över gratängen.
Lasagnen äter vi med sallad och mammas inlagda gurkor (recept kommer senare).

skriven
Fantastiskt god lasagne!