Scones

Kommentera
Ingredienser 1 scone
 
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl durramjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk pofiber
  • 1 tsk psylliumfröskal
  • 1 krm salt
  • 1 msk strösocker
  • 25 gram mjölfritt smör, rumstempererat
  • 1 1/2 dl mjölkfri filmjölk, -yoghurt, -mjölk eller liknande
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser för sig
  3. Blanda i det mjölkfria smöret och filmjölken/mjölken och rör ihop allt till en smet
  4. Forma den, med lätt mjölad hand, till en ca 15 cm (i diameter) rund kaka (ta hjälp med en sked eller slickepott om du, liksom jag, har svårt att få till en formbar smet)
  5. Lägg kakan på en plåt med bakplåtspapper. Skåra kakan i fyra delar med en lätt mjölad kniv.
  6. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter
 
 
 
Durramjölet har jag köpt hos Friends of Adam: http://www.friendsofadam.se/sv/artiklar/durramjol.html
Receptet hittade jag i boken Baka Glutenfritt skriven av Karin Moberg, Oscar Målevik och Stefan Wettainen.