Drömrulltårta

Kommentera

15-20 bitar

Kräm:

150 gram valfri sylt eller smör (rumstempererat)

2-3 dl Florsocker

1 msk vaniljsocker

3 msk apelsinmarmelad

1 st. äggula

 

Rulltårta:

4 ägg

1 ½ dl strösocker

¾ dl potatismjöl

3 msk kakao

1 tsk bakpulver

 

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp. Sikta potatismjöl, bakpulver och kakao i en egen skål. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i ägg- och sockersmeten, helst med handen för att lätt se när det precis är utblandat. Bred ut smeten jämt på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Vakta noga så den inte blir bränd.

 

Stjälp direkt upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper och låt långpannan ligga kvar över tills rulltårtan svalnat helt. Då kan man enkelt dra undan bakplåtspappret.

 

Smörkrämen till drömtårtan är lätt att göra. Vispa ihop smöret med florsocker tills det blivit helt vitt. Tillsätt vaniljsockret och äggulan och vispa snabbt ihop igen. Tillsätt till sist apelsinmarmeladen.

 

Bred din fyllning på rulltårtan och rulla ihop. Bäst blir den om man låter den sätta sig lite i kylskåp ett par timmar innan man skär upp den.