Citronpepprig fiskfilé med spenat och ljummen tomatsås

Kommentera

Ingredienser (4 portioner):

  • 600 gram koljafiléer eller annan vit fisk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 2 msk smör
  • 150 gram färsk spenat

Tomatsås:

  • 4 tomater
  • 1 knippa salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk pressad lime
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk finstrimlad persilja
  • 2 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Ansa och skiva salladslöken.
  3. Fräs löken & tomaterna i en kastrull.
  4. Tag av kastrullen från värmen och häll över olja, limesaft och vinäger. Koka upp under omrörning.
  5. Ta kastrullen från värmen och blanda i persilja och dill. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär fiskfiléerna i bitar. Krydda med salt och peppar.
  7. Stek fisken i smör, ca 2 minuter på var sida. Ta upp fisken.
  8. Lägg spenaten i stekpannan och låt den mjukna under omrörning. Lägg fisken på spenatbädden. Fördela tomatsåsen över och servera med t.ex. ris eller potatis.


Jag valde att servera min fisk med svart ris.