Ingredienser (4 portioner):
- 600 gram koljafiléer eller annan vit fisk
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk citronpeppar
- 2 msk smör
- 150 gram färsk spenat
Tomatsås:
- 4 tomater
- 1 knippa salladslökar
- 2 msk olivolja
- 3 msk pressad lime
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 msk finstrimlad persilja
- 2 msk hackad dill
- 2 krm salt
- 2 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
- Skär tomaterna i tärningar.
- Ansa och skiva salladslöken.
- Fräs löken & tomaterna i en kastrull.
- Tag av kastrullen från värmen och häll över olja, limesaft och vinäger. Koka upp under omrörning.
- Ta kastrullen från värmen och blanda i persilja och dill. Krydda med salt och peppar.
- Skär fiskfiléerna i bitar. Krydda med salt och peppar.
- Stek fisken i smör, ca 2 minuter på var sida. Ta upp fisken.
- Lägg spenaten i stekpannan och låt den mjukna under omrörning. Lägg fisken på spenatbädden. Fördela tomatsåsen över och servera med t.ex. ris eller potatis.
Jag valde att servera min fisk med svart ris.