Muggkaka med smak av kanel serveras med hallon- & blåbärskräm
1 portion
Ingredienser:
1 äggvita
1 msk mjölkfri kräm (jag använde mig av GoGreen visp men man kan även använda sig av en mjölkfri yoghurt eller annat med liknande krämig konsistens)
1,5 msk kokosmjöl
1 msk havremjöl (jag mixade havregryn men man kan även använda sig av mandelmjöl)
0,5 - 1 msk stevia strö eller strösocker till kakan och ytterligare ca 1 msk till hallon- & blåbärskrämen
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk kanel
Kardemumma efter tycke och smak
2,5 msk vatten eller mjölk
Hallon
Blåbär
Mjölkfri grädde
Gör så här:
1. Smörj en normalstor mugg med kokosolja eller annan naturell olja.
2. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och häll sedan över i muggen.
3. Kör på full effekt i din mikrovågsugn i ca 1 minut. Kolla efter att den är fast, kan behövas upp till 30 sekunder till beroende på mikrovågsugn.
4. Koka upp hallon, blåbär, socker och lite vatten i en kastrull tills krämen fått önskad konsistens.
5. Vispa upp den mjölkfria grädden
6. Vänd muggen upp och ner på en tallrik, toppa kakan med hallon- och blåbärskrämen, avsluta med en klick vispad GoGreen Visp

