Söt pajdeg

En kommentar
Ingredienser (cirka 16 bitar):
 
  • 2 msk strösocker
  • 1 1/2 dl rismjöl
  • 1 1/2 dl durramjöl
  • 1/2 dl psylliumfröskal
  • 1 nypa salt
  • 100 gram rumstempererat mjölkfritt smör
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten
 
Gör så här:
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Nyp ihop dem med smöret till en smulig massa. 
  3. Tillsätt ägget och sist vattnet och knåda snabbt ihop till en deg.
  4. Tryck ut den direkt i en pajform ca 24 cm i diameter och ställ i kyl eller frys att vila ca 15 minuter. 
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter för att det ska bli extra frasigt. Låt pajskalet svalna innan du lägger i din favoritfyllning :)
 
 
Receptet hittade jag i boken Friendly bread, skriven av Karin Moberg, Oscar Målevik & Stefan Wettainen.
 
1 Ida:

skriven

Lät lite annorlunda, men såg inte helt dum ut!

Svar: Den smakade lite annorlunda, blev inte fullt så frasig som jag är van vid men helt klart kul att prova något nytt :)
Frida Johansson