Ingredienser (cirka 16 bitar):
- 2 msk strösocker
- 1 1/2 dl rismjöl
- 1 1/2 dl durramjöl
- 1/2 dl psylliumfröskal
- 1 nypa salt
- 100 gram rumstempererat mjölkfritt smör
- 1 st ägg
- 2 msk vatten
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Nyp ihop dem med smöret till en smulig massa.
- Tillsätt ägget och sist vattnet och knåda snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut den direkt i en pajform ca 24 cm i diameter och ställ i kyl eller frys att vila ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter för att det ska bli extra frasigt. Låt pajskalet svalna innan du lägger i din favoritfyllning :)

Receptet hittade jag i boken Friendly bread, skriven av Karin Moberg, Oscar Målevik & Stefan Wettainen.
skriven
Lät lite annorlunda, men såg inte helt dum ut!