När jag fyllde år var min mamma så himla gullig och bakade en gluten- och mjölkfri prinsesstårta till mig eftersom hon vet att jag älskar det. Hon packade ner de olika delarna i sin ryggsäck och bar med sig den upp till Stockholm från Skåne. Hon är bäst :)
Ingredienser (cirka 10 bitar)
Tårtbotten:
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl potatismjöl
- 1 & 1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
- Mjölkfri vaniljkräm (t.ex. Oatly vaniljvisp)
- 250 gram (ca 1/2 liter) mosade jordgubbar (eller sylt)
- 2 msk socker (har man sylt krävs inget extra socker)
Garnering:
- 3 dl mjölkfri vispgrädde (t.ex. Carlshamns visp)
- Mandelmassa till locket (går att köpa färdiga lock i affären)
- Jordgubbar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (ca 24 cm) med löstagbara kanter
- Smörj och bröa formen med potatismjöl
- Vispa ägg och socker poröst, till en fluffig konsistens
- Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör om
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka
- Låt svalna något. Ta ur bottnen ur formen. Låt kallna
- Dela i tre delar
- Bred vaniljkräm på ena bottnen och mosade jordgubbar på den andra. Lägg ihop bottnarna och bred över den vispade grädden. Garnera med ett lock av mandelmassa och några jordgubbar.
- Servera :)



skriven
Såg gött ut!