Födelsedagstårta :)

En kommentar
När jag fyllde år var min mamma så himla gullig och bakade en gluten- och mjölkfri prinsesstårta till mig eftersom hon vet att jag älskar det. Hon packade ner de olika delarna i sin ryggsäck och bar med sig den upp till Stockholm från Skåne. Hon är bäst :)
 
Ingredienser (cirka 10 bitar)
 
Tårtbotten:
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 & 1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
  • Mjölkfri vaniljkräm (t.ex. Oatly vaniljvisp)
  • 250 gram (ca 1/2 liter) mosade jordgubbar (eller sylt)
  • 2 msk socker (har man sylt krävs inget extra socker)
Garnering:
  • 3 dl mjölkfri vispgrädde (t.ex. Carlshamns visp)
  • Mandelmassa till locket (går att köpa färdiga lock i affären)
  • Jordgubbar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (ca 24 cm) med löstagbara kanter
  3. Smörj och bröa formen med potatismjöl
  4. Vispa ägg och socker poröst, till en fluffig konsistens
  5. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör om
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka
  7. Låt svalna något. Ta ur bottnen ur formen. Låt kallna
  8. Dela i tre delar
  9. Bred vaniljkräm på ena bottnen och mosade jordgubbar på den andra. Lägg ihop bottnarna och bred över den vispade grädden. Garnera med ett lock av mandelmassa och några jordgubbar.
  10. Servera :)

 
 
 
 
 
 
 
1 Ida:

skriven

Såg gött ut!

Svar: Den blev jättegod och är så enkel att göra :-)
Frida Johansson