Pepparkakor

Kommentera
Ingredienser (cirka 150 stycken):
  • 150 gram mjölkfritt margarin
  • 1 dl socker
  • 0,75 dl mörk sirap
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk ingefära
  • 1,5 tsk ingefära
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 ägg
  • 7 dl lågproteinmix + 1 dl till utbakning
Gör så här:
  1. Smält fettet, tillsätt socker, sirap och kryddor
  2. Låt blandningen svalna
  3. Blanda i ägg och mix, täck med folie och låt degen vila i kylskåp under natten
  4. Värm ugnen till 200 grader
  5. Grädda gärna en provkaka och tillsätt lite mera mix om kakan flyter ut
  6. Kavla ut degen, en bit i taget, gärna mellan två bakplåtspapper
  7. Ta ut kakorkna med mått och lägg dem på plåtar, smorda eller täckta med bakplåtspapper
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka fem minuter.
Jag gjorde en fyrkant av min deg och skar tunna skivor. På så sätt behöver man inte kavla ut degen och stansa ut figurer.
 
 
 Receptet hittade jag i Bulletinen (nummer 4 2010) som utges av scenska celiakiförbundet.