Ingredienser (cirka 150 stycken):
- 150 gram mjölkfritt margarin
- 1 dl socker
- 0,75 dl mörk sirap
- 1 msk kanel
- 2 tsk ingefära
- 1,5 tsk ingefära
- 1 tsk kardemumma
- 2 ägg
- 7 dl lågproteinmix + 1 dl till utbakning
Gör så här:
- Smält fettet, tillsätt socker, sirap och kryddor
- Låt blandningen svalna
- Blanda i ägg och mix, täck med folie och låt degen vila i kylskåp under natten
- Värm ugnen till 200 grader
- Grädda gärna en provkaka och tillsätt lite mera mix om kakan flyter ut
- Kavla ut degen, en bit i taget, gärna mellan två bakplåtspapper
- Ta ut kakorkna med mått och lägg dem på plåtar, smorda eller täckta med bakplåtspapper
- Grädda mitt i ugnen i cirka fem minuter.
Jag gjorde en fyrkant av min deg och skar tunna skivor. På så sätt behöver man inte kavla ut degen och stansa ut figurer.

Receptet hittade jag i Bulletinen (nummer 4 2010) som utges av scenska celiakiförbundet.