Citron & choklad

En kommentar
Ingredienser (6 personer):
 
Citronkrämen:
  • 2 st ägg
  • 1 dl färskpressad citronjuice (ca 2 citroner)
  • 1,5 dl strösocker
Gör så här:
  1. Skölj två citroner och cesta, pressa juicen ur citronerna
  2. Vispa ihop socker och ägg i en kastrull, tillsätt citronjuicen samt cesten
  3. Värm smeten på låg till medelvärme. Den får absolut inte koka. Rör med en trägaffel tills krämen tjocknat, ca 20 minuter
  4. Ta kastrullen från spisen och låt svalna fram till servering.
Krispet:
  • 50 gram mörk, mjölkfri, choklad
  • 1 dl quinoapuffar
Gör så här:
  1. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad, vattnet ska sjuda
  2. Blanda chokladen med quinoapuffarna, strö ut på ett bakplåtspapper och låt stelna i kylen.
Presentationen:
  1. Börja med att lägga upp en klick citronkräm på tallriken
  2. Skopa upp en skopa mjölkfri chokladglass (jag använde mig av Lily & Hannas glass - http://lilyohanna.se/) och lägg ovanpå citronkrämen
  3. Grovhacka krispet och strö det över glassen
  4. Servera =)
 
Receptet kommer ursprunglingen från Cajsa Wargs höst- & vintermeny.
 
1 Annika:

skriven

Mums :)

Svar: Det var en väldigt lätt men fantastiskt god efterrätt :)
Frida Johansson