Ingredienser (6 personer):
Citronkrämen:
- 2 st ägg
- 1 dl färskpressad citronjuice (ca 2 citroner)
- 1,5 dl strösocker
Gör så här:
- Skölj två citroner och cesta, pressa juicen ur citronerna
- Vispa ihop socker och ägg i en kastrull, tillsätt citronjuicen samt cesten
- Värm smeten på låg till medelvärme. Den får absolut inte koka. Rör med en trägaffel tills krämen tjocknat, ca 20 minuter
- Ta kastrullen från spisen och låt svalna fram till servering.
Krispet:
- 50 gram mörk, mjölkfri, choklad
- 1 dl quinoapuffar
Gör så här:
- Hacka chokladen och smält över ett vattenbad, vattnet ska sjuda
- Blanda chokladen med quinoapuffarna, strö ut på ett bakplåtspapper och låt stelna i kylen.
Presentationen:
- Börja med att lägga upp en klick citronkräm på tallriken
- Skopa upp en skopa mjölkfri chokladglass (jag använde mig av Lily & Hannas glass - http://lilyohanna.se/) och lägg ovanpå citronkrämen
- Grovhacka krispet och strö det över glassen
- Servera =)

Receptet kommer ursprunglingen från Cajsa Wargs höst- & vintermeny.
skriven
Mums :)