Ingredienser (6 personer):
Tartaren
- 300 gram hängmörad oxfilé (gärna de lite extra lufttorkade bitarna)
- 1 st ägg
- 1 msk Worchestershire sauce
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peppar
- Finhacka oxfilén
- Vispa ägg, Worchestershire sauce och kryddorna, blanda ihop med oxfilén
- Forma 6 st små bollar. Platta till dem något och förvara i kylskåp
Majonäsen
- 1 ägg
- 2 dl rapsolja
- 2 msk svart tryffelolja
- 1 msk champagnevinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 3 krm salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Knäck ägget och tillsätt resten av ingredienserna i en hög stavmixerbunke
- Håll stavmixern på botten, vinkla den lätt efter ett tag tills all olja är emulgerad
- Smaka av om det behövs mer salt eller vinäger, förvara i kyl till servering
Krutonger
- 1/2 glutenfritt bröd
- olivolja
Gör så här:
- Skär det glutenfria brödet i så tunna skivor som det bara går
- Pensla skivorna med olivolja och grädda i ugn 200 grader tills gyllene. Tag ut och låt svalna
Till presentationen:
- en handfull ruccola
- några blad basilika
- balsamvinäger
- olivolja
- flingsalt
Gör så här:
- Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och stek tartaren hastigt på båda sidor
- Blanda ruccolan med plockad basilika, olivolja och lite salt, lägg upp på tallrikar
- Lägg upp tartaren med majonäsen på sidan
- Avsluta med krutongerna och balsamvinägern. Servera genast!

Det ursprungliga receptet kommer från Cajsa Wargs höst- och vintermeny.