Halstrad oxfilétartar med tryffelmajonäs, sallad & krutonger

Kommentera
Ingredienser (6 personer):
 
Tartaren
  • 300 gram hängmörad oxfilé (gärna de lite extra lufttorkade bitarna)
  • 1 st ägg
  • 1 msk Worchestershire sauce
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
Gör så här:
  1. Finhacka oxfilén
  2. Vispa ägg, Worchestershire sauce och kryddorna, blanda ihop med oxfilén
  3. Forma 6 st små bollar. Platta till dem något och förvara i kylskåp
Majonäsen
  • 1 ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 2 msk svart tryffelolja
  • 1 msk champagnevinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 krm salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Gör så här:
  1. Knäck ägget och tillsätt resten av ingredienserna i en hög stavmixerbunke
  2. Håll stavmixern på botten, vinkla den lätt efter ett tag tills all olja är emulgerad
  3. Smaka av om det behövs mer salt eller vinäger, förvara i kyl till servering
Krutonger
  • 1/2 glutenfritt bröd
  • olivolja
Gör så här:
  1. Skär det glutenfria brödet i så tunna skivor som det bara går
  2. Pensla skivorna med olivolja och grädda i ugn 200 grader tills gyllene. Tag ut och låt svalna
Till presentationen:
  • en handfull ruccola
  • några blad basilika
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • flingsalt
Gör så här:
  1. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och stek tartaren hastigt på båda sidor
  2. Blanda ruccolan med plockad basilika, olivolja och lite salt, lägg upp på tallrikar
  3. Lägg upp tartaren med majonäsen på sidan
  4. Avsluta med krutongerna och balsamvinägern. Servera genast!

 
Det ursprungliga receptet kommer från Cajsa Wargs höst- och vintermeny.