Sirapslimpa

En kommentar
Ingredienser (1 bröd):
  • 500 gram kall mjölkfri mjölk
  • 20 gram jäst
  • 100 gram mörk sirap
  • 300 gram bovetemjöl
  • 50 gram maizena
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor
  • 40 gram psylliumfröskal
  • Bovetemjöl till utbakning och till att strö över brödet
Gör så här:
  1. Blanda mjölk, jäst, sirap, bovetemjöl, maizena, salt och brödkryddor till en jämn smet. Använd gärna en visp.
  2. Vispa i psylliumfröskal
  3. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i cirka 2 timmar
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord, forma degen till en limpa och strö över bovetemjöl
  5. Lätt limpan på en plåt klädd med bakplåtspapper
  6. Låt limpan vila i 30 minuter
  7. Sätt ugnen på 200 grader
  8. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter
  9. Låt limpan svalna helt innan du skär i den.
 
 
 
 
Receptet hittade jag i boken Nytt Bröd, skriven av Jessica Frej och Maria Blohm.
 
1 Susanne:

skriven

Åh det här brödet är fantasiskt gott! Det som förvånade mig var hur länge det höll sig färskt och gott. Bakade på söndagen och åt det till frukost varje dag ända till lördagen. Skönt att kunna ha ett bröd framme utan att behöva frysa in det för att det inte ska smula.
Har du testat några fler bröd från boken Frida?

Svar: Visst var det :) Jag har testat deras russinfrallor http://fridasallergirecept.blogg.se/2013/december/russinfrallor.html och ytterligare ett bröd som jag tyvärr inte lagt upp än. Ska försöka lägga upp det i dagarna :) Jessica & Maria, författarna till boken Nytt bröd, delar med sig av några av sina recept på http://www.kungsornen.se/maria-och-jessica/.
Frida Johansson