Lyxfrukost

Kommentera
Granola med vaniljyoghurt och jordgubbskräm
 
Ingredienser:
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
  • ½ dl rapsolja
  • ½ dl vatten
  • ev. lite sirap eller honung
  • ev. 1 dl kokoschips
  • Jordgubbar eller jordgubbssylt
  • Mjölkfri yoghurt, jag använde mig av vaniljyoghurt
Gör så här:
Granola:
  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Blanda havregryn med frön, kanel och vaniljpulver
  3. Bred ut på en plåt
  4. Blanda vatten och olja och ringla över blandningen
  5. Rosta mitt i ugnen i 15 minuter, men vänd runt var 5:e minut så det inte bränns
  6. Låt svalna
Jordgubbskräm:
  1. Koka upp jordgubbarna tillsammans med lite socker
  2. Blanda ihop kallt vatten och lite potatismjöl
  3. Rör ner i jordgubbskrämen
  4. När jordgubbskrämen fått rätt konsistens ta av kastrullen från plattan
När allt svalnat lätt lite granola i en skål, häll över lite yoghurt och toppa med jordgubbskrämen. Perfekt frukost på helgen =)