Granola med vaniljyoghurt och jordgubbskräm
Ingredienser:
- 4 dl havregryn
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl kokosflingor
- 1 msk kanel
- 1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
- ½ dl rapsolja
- ½ dl vatten
- ev. lite sirap eller honung
- ev. 1 dl kokoschips
- Jordgubbar eller jordgubbssylt
- Mjölkfri yoghurt, jag använde mig av vaniljyoghurt
Gör så här:
Granola:
- Sätt ugnen på 200°
- Blanda havregryn med frön, kanel och vaniljpulver
- Bred ut på en plåt
- Blanda vatten och olja och ringla över blandningen
- Rosta mitt i ugnen i 15 minuter, men vänd runt var 5:e minut så det inte bränns
- Låt svalna
- Koka upp jordgubbarna tillsammans med lite socker
- Blanda ihop kallt vatten och lite potatismjöl
- Rör ner i jordgubbskrämen
- När jordgubbskrämen fått rätt konsistens ta av kastrullen från plattan
När allt svalnat lätt lite granola i en skål, häll över lite yoghurt och toppa med jordgubbskrämen. Perfekt frukost på helgen =)
