Ingredienser (ca 40 stycken):
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl mjölkfri mjölk (vi använde oss av havremjölk)
  • 150 gram (ca 2 1/2 dl) glutenfri mjölmix
  • 2 tsk socker
  • 1/2 dl glutenfri öl
Till kokning:
  • 500 gram kokosfett
  • Socker
Gör så här:
  1. Blanda samma alla ingredienser till en jämn smet
  2. Låt den stå 1 timme
  3. Värm fettet i en liten tjockbottnad gryta eller kastrull
  4. Doppa struvjärnet i smeten och koka struvorna i fettet till se fått vacker färg
  5. Låt dem rinna av på ett bakplåtspapper
  6. Doppa den öppna sidan av den färdiga struvan, sedan när den kallnat, i socker.
Struvorna blir spröda och fina av den glutenfria ölen.
 
 

Struvor

Fika Kommentera
Ingredienser (ca 40 stycken):
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl mjölkfri mjölk (vi använde oss av havremjölk)
  • 150 gram (ca 2 1/2 dl) glutenfri mjölmix
  • 2 tsk socker
  • 1/2 dl glutenfri öl
Till kokning:
  • 500 gram kokosfett
  • Socker
Gör så här:
  1. Blanda samma alla ingredienser till en jämn smet
  2. Låt den stå 1 timme
  3. Värm fettet i en liten tjockbottnad gryta eller kastrull
  4. Doppa struvjärnet i smeten och koka struvorna i fettet till se fått vacker färg
  5. Låt dem rinna av på ett bakplåtspapper
  6. Doppa den öppna sidan av den färdiga struvan, sedan när den kallnat, i socker.
Struvorna blir spröda och fina av den glutenfria ölen.