♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ 
Tipp tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, tipp, tipp, tapp.

Se, då krypa tomtar upp ur vrårna, upp ur vrårna,
lyssna, speja, trippa fram på tårna, fram på tårna.
Tipp tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, tipp, tipp, tapp.

♩ ♪ ♫ ♬♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ 

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 msk pepparkakskryddor (finns färdiga påsar med pepparkakskryddor från Santa Maria, ta 2 tsk för en mildare smak)
  • 2 dl glutenfritt mjöl (jag använde mig av Kungsörnens mandelmjöl)
  • 150 gram smält smör
  • 1 dl hackade nötter (valfritt)
  • Jordgubbar
  • Mjölkfri vispgrädde
  • Florsocker
 
Gör så här:
  1. Ställ ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret och låt svalna
  3. Rör ihop ägg och socker (vispa inte)
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
  5. Rör sist ner smöret
  6. Bred ut smeten i en rund form (smörad med mjölkfritt smör)
  7. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter
  8. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten (det ordnar upp sig sen när den svalnat)
  9. Låt kakan svalna
  10. Vispa grädden
  11. Skär kakan i små rundningar (vi använde ett glas att stansa ut tomtarna med)
  12. Placera tomtebottnarna på ett fat, spritsa med den mjölkfria vispgrädden och jordgubbarna, vips har du ett fat med söta små tomtar. Vill du ha lite snö runtom kan du pudra med florsocker, tyvärr hade vi inget hemma :)
 
 

Pepparkakskladdkakan är jättegod att äta precis som den är om man inte har möjlighet att göra tomteluvor :) 

 
 

Tomtar

Jul En kommentar
 
♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ 
Tipp tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, tipp, tipp, tapp.

Se, då krypa tomtar upp ur vrårna, upp ur vrårna,
lyssna, speja, trippa fram på tårna, fram på tårna.
Tipp tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, tipp, tipp, tapp.

♩ ♪ ♫ ♬♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ ♩ ♪ ♫ ♬ 

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 msk pepparkakskryddor (finns färdiga påsar med pepparkakskryddor från Santa Maria, ta 2 tsk för en mildare smak)
  • 2 dl glutenfritt mjöl (jag använde mig av Kungsörnens mandelmjöl)
  • 150 gram smält smör
  • 1 dl hackade nötter (valfritt)
  • Jordgubbar
  • Mjölkfri vispgrädde
  • Florsocker
 
Gör så här:
  1. Ställ ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret och låt svalna
  3. Rör ihop ägg och socker (vispa inte)
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
  5. Rör sist ner smöret
  6. Bred ut smeten i en rund form (smörad med mjölkfritt smör)
  7. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter
  8. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten (det ordnar upp sig sen när den svalnat)
  9. Låt kakan svalna
  10. Vispa grädden
  11. Skär kakan i små rundningar (vi använde ett glas att stansa ut tomtarna med)
  12. Placera tomtebottnarna på ett fat, spritsa med den mjölkfria vispgrädden och jordgubbarna, vips har du ett fat med söta små tomtar. Vill du ha lite snö runtom kan du pudra med florsocker, tyvärr hade vi inget hemma :)
 
 

Pepparkakskladdkakan är jättegod att äta precis som den är om man inte har möjlighet att göra tomteluvor :)