I julklapp fick jag Stora boken om naturligt glutenfri bakning av Karolina Tegelaar, en fantastisk bok om hur man bakar goda naturligt glutenfria bakverk. Passade på att omvandla våran julgröt till Gotlands favoritpannkaka, saffranspannkaka, enligt ett av hennes recept :) 
 
Ingredienser:
  • 5 dl risgrynsgröt
  • 3 dl valfri grädde
  • 1 pkt saffran
  • 2 msk vit eller ljus sirap
  • 1 1/2 dl mald mandel
  • 3/4 dl majsstärkelse
  • 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
  1. Koka upp saffran, grädde och sirap
  2. Tag av från plattan och låt svalna
  3. Vispa ner sval risgrynsgröt, mandel, majsstärkelse och bakpulver
  4. Lägg smeten i en smord, ungsfast form
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 20 minuter för portionsformar och i 30-35 minuter för en stor form.
Servera med salmbärssylt och vispad växtgrädde!
 
 
God fortsättning!

Saffranspannkaka

Fika En kommentar
I julklapp fick jag Stora boken om naturligt glutenfri bakning av Karolina Tegelaar, en fantastisk bok om hur man bakar goda naturligt glutenfria bakverk. Passade på att omvandla våran julgröt till Gotlands favoritpannkaka, saffranspannkaka, enligt ett av hennes recept :) 
 
Ingredienser:
  • 5 dl risgrynsgröt
  • 3 dl valfri grädde
  • 1 pkt saffran
  • 2 msk vit eller ljus sirap
  • 1 1/2 dl mald mandel
  • 3/4 dl majsstärkelse
  • 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
  1. Koka upp saffran, grädde och sirap
  2. Tag av från plattan och låt svalna
  3. Vispa ner sval risgrynsgröt, mandel, majsstärkelse och bakpulver
  4. Lägg smeten i en smord, ungsfast form
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 20 minuter för portionsformar och i 30-35 minuter för en stor form.
Servera med salmbärssylt och vispad växtgrädde!
 
 
God fortsättning!