Ingredienser:
  • 1 lök med blast
  • 300 gram morötter
  • 200 gram tomater
  • 1 knippe sparris
  • 1 apelsin, skal och saft
  • ca 375 gram torskfisk i filé
  • 40 gram hasselnötter
  • 1/2 knippe oregano
  • Olivolja, havssalt, svartpeppar och smör
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Skölj grönsakerna 
  3. Skiva löken och tärna morötter och tomater. Bryt av ändarna på den gröna sparrisen och dela sparrisen på mitten. Riv apelsinskalet och pressa saften
  4. Ta bort eventuella ben ur fisken och dela den i 4 lika stora bitar
  5. Vänd fisken i olivolja, havssalt, svartpeppar och lite rivet apelsinskal
  6. Ställ fisken i ugnen cirka 10 minuter tills den är genombakad
  7. Rosta hasselnötterna i en torr panna ett par minuter. Låt svalna och hacka grovt
  8. Stek morötterna i olivolja i en stor panna, 3-4 minuter
  9. Tillsätt tomater och lök och låt steka ytterligare ett par minuter. Tillsätt sparris och apelsinsaft och låt koka 3-4 minuter. Smaksätt med hackad oregano, havssalt, svartpeppar och lite smör
Servera fisken tillsammans med morötter, sparris och grönsaks"skyn". Strö på rostade hasselnötter och lite extra oregano
 
 
Receptet medföljde matlådan jag beställt från Årstiderna. Jag kommer, under kommande dagar, att lägga upp alla recept jag fick i denna veckas matlåda.
 

Bakad torskfisk med morötter, sparris, apelsin & rostade hasselnötter

Middag En kommentar
Ingredienser:
  • 1 lök med blast
  • 300 gram morötter
  • 200 gram tomater
  • 1 knippe sparris
  • 1 apelsin, skal och saft
  • ca 375 gram torskfisk i filé
  • 40 gram hasselnötter
  • 1/2 knippe oregano
  • Olivolja, havssalt, svartpeppar och smör
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Skölj grönsakerna 
  3. Skiva löken och tärna morötter och tomater. Bryt av ändarna på den gröna sparrisen och dela sparrisen på mitten. Riv apelsinskalet och pressa saften
  4. Ta bort eventuella ben ur fisken och dela den i 4 lika stora bitar
  5. Vänd fisken i olivolja, havssalt, svartpeppar och lite rivet apelsinskal
  6. Ställ fisken i ugnen cirka 10 minuter tills den är genombakad
  7. Rosta hasselnötterna i en torr panna ett par minuter. Låt svalna och hacka grovt
  8. Stek morötterna i olivolja i en stor panna, 3-4 minuter
  9. Tillsätt tomater och lök och låt steka ytterligare ett par minuter. Tillsätt sparris och apelsinsaft och låt koka 3-4 minuter. Smaksätt med hackad oregano, havssalt, svartpeppar och lite smör
Servera fisken tillsammans med morötter, sparris och grönsaks"skyn". Strö på rostade hasselnötter och lite extra oregano
 
 
Receptet medföljde matlådan jag beställt från Årstiderna. Jag kommer, under kommande dagar, att lägga upp alla recept jag fick i denna veckas matlåda.