Ingredienser 15-20 bitar:
  • 4 st ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk jordgubbscurd - receptet på jordgubbscurd hittar du här
  • 150 gram mjölkfritt smör
  • 2-3 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • Mjölkfri grädde, vi har använd Go Green Visp
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp
  3. Sikta potatismjöl och bakpulver i en egen skål
  4. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i ägg- och sockersmeten
  5. Bred ut smeten jämt på en långpanna med bakplåtspapper
  6. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Vakta noga så att den inte blir bränd
  7. Stjälp direkt upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper och låt långpannan ligga kvar över tills rulltårtan svalnat helt. Då kan man enkelt dra undan bakplåtspappret.
  8. Bred den vispade, mjölkfria grädden på rulltårtan tillsammans med jordgubbscurd och rulla ihop. Bäst blir den om man låter den sätta sig lite i kylskåp ett par timmar innan man skär upp den
 

Vi valde att servera vår rulltårta tillsammans med mjölkfri vispgrädde, jordgubbssylt och lite bär vi plockat i trädgården - vips så fick vi varsin bakelse istället för en bit rulltårta =)
 

 
Receptet är hämtat från boken Baka Glutenfritt, skriven av Karin Moberg, Oscar Målevik och Stefan Wettainen
 

Rulltårta med jordgubbscurd

Kakor Kommentera
Ingredienser 15-20 bitar:
  • 4 st ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk jordgubbscurd - receptet på jordgubbscurd hittar du här
  • 150 gram mjölkfritt smör
  • 2-3 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • Mjölkfri grädde, vi har använd Go Green Visp
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp
  3. Sikta potatismjöl och bakpulver i en egen skål
  4. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i ägg- och sockersmeten
  5. Bred ut smeten jämt på en långpanna med bakplåtspapper
  6. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Vakta noga så att den inte blir bränd
  7. Stjälp direkt upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper och låt långpannan ligga kvar över tills rulltårtan svalnat helt. Då kan man enkelt dra undan bakplåtspappret.
  8. Bred den vispade, mjölkfria grädden på rulltårtan tillsammans med jordgubbscurd och rulla ihop. Bäst blir den om man låter den sätta sig lite i kylskåp ett par timmar innan man skär upp den
 

Vi valde att servera vår rulltårta tillsammans med mjölkfri vispgrädde, jordgubbssylt och lite bär vi plockat i trädgården - vips så fick vi varsin bakelse istället för en bit rulltårta =)
 

 
Receptet är hämtat från boken Baka Glutenfritt, skriven av Karin Moberg, Oscar Målevik och Stefan Wettainen