Potatis och purjolöksoppa med fläskkorv

Kommentera
En enkel och god soppa som är lika välsmakande när den är nylagad som upptinad efter att ha varit i frysen.
 
Ingredienser (ca 4 portioner):
300 gram fläskkorv
6-8 potatisar
1/2 purjolök
3 buljongtärningar
Salt & peppar
 
Gör så här:
1. Koka upp 1,5 liter vatten (vill man ha mindre vätska räcker 1 liter).
2. Lägg i tre buljongtärningar (väljer man endast 1 liter vätska räcker det med 2 buljongtärningar).
3. Skala potatisen och skiva den i tunna, mindre bitar, lägg dessa i det kokande vattnet.
4. Skär fläskkorven i mindre bitar och lägg i det kokande vattnet.
5. Skiva purjolöken i bitar och lägg i det kokande vattnet.
Att man gör det i just denna ordningen är för att potatisen vanligtvis behöver några minuter längre koktid än fläskkorven.
6. Koka i cirka 15 minuter
7. Smaka av med salt och peppar.
 
Jag burkar servera soppan som den är men min mamma brukar börja med att koka upp potatis och purjolök. När detta är mjukt mixar hon soppan med en stavmixer och kokar sedan upp fläskkorven i den mixade soppan. Båda varianterna är mycket goda.