Semper har massor av olika glutenfria mjölmixer:
Jag brukar använda mig av den som heter Lågprotein Mix. Den är fri från både gluten och mjölkprodukter men innehåller vetestärkelse. Är man även känslig för vetestärkelse bör man välja den som heter Fin Mix.
Det som är bra med Sempers mjölmixer är att de har skrivit ut ett recept på baksidan för formbröd. Jag brukar använda mig av detta receptet som bas och sedan bara tillsätta vörtkryddor, rivna morötter eller annat gott. I receptet står det att man ska använda en form på 2 liter men jag använder en på 1.5 liter (när det gäller både gluten- och mjölkfria bröd). Detta tips fick jag av Josef, som är kock på Semper och ansvarig för deras glutenfria sortiment.
För att få en fin och glansig yta på brödet blandar jag ägg och vatten och penslar på brödet efter att jag har tagit ut det ur ugnen (när brödet fortfarande är varmt). Detta tips har jag fått av Tina Nordström.
I helgen bakade jag massor av bröd, på bilden nedan har jag tagit en bild på ett av bröden jag bakade. Som pålägg valde jag Flora mjölkfria smör (som är min favorit när det gäller smör), Tulips leverpastej (som är fri från både gluten och mjölk) och hemgjord ättiksgurka =)

