Ingredienser (10 frallor):
- 20 gram jäst
- 500 gram mjölkfri mjölk (till exempel sojamjölk eller havremjölk)
- 50 gram mörk sirap
- 1 tsk brödkryddor
- 240 gram bovetemjöl
- 1 1/2 tsk salt
- 30 gram psylliumfröskal
- 60 gram russin
Gör så här:
- Blanda jäst, mjölkfri mjölk och sirap med en visp
- Tillsätt brödkryddor, bovetemjöl, salt och psylliumfröskal och arbeta till en slät deg
- Rör i russinen
- Låt degen vila i en bumke täckt med plast i cirka 2 timmar
- Forma till 10 stycken frallor med oljade händer
- Lägg frallorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över bovetemjöl
- Låt vila på plåtarna cirka 1 timme
- Sätt ugnen på 225 grader
- Grädda i 30 minuter mitt i ugnen
- Låt svalna helt innan du skär i dem.

Härliga frallor med seg, mörk skorpa och saftigt inkråm med söta russin. Receptet hittade jag i boken nytt bröd, skriven av Jessica Frej & Marika Blohm.