Russinfrallor

Kommentera
Ingredienser (10 frallor):
  • 20 gram jäst
  • 500 gram mjölkfri mjölk (till exempel sojamjölk eller havremjölk)
  • 50 gram mörk sirap
  • 1 tsk brödkryddor
  • 240 gram bovetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 30 gram psylliumfröskal
  • 60 gram russin
Gör så här:
  1. Blanda jäst, mjölkfri mjölk och sirap med en visp
  2. Tillsätt brödkryddor, bovetemjöl, salt och psylliumfröskal och arbeta till en slät deg
  3. Rör i russinen
  4. Låt degen vila i en bumke täckt med plast i cirka 2 timmar
  5. Forma till 10 stycken frallor med oljade händer
  6. Lägg frallorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över bovetemjöl
  7. Låt vila på plåtarna cirka 1 timme
  8. Sätt ugnen på 225 grader
  9. Grädda i 30 minuter mitt i ugnen
  10. Låt svalna helt innan du skär i dem.
 
Härliga frallor med seg, mörk skorpa och saftigt inkråm med söta russin. Receptet hittade jag i boken nytt bröd, skriven av Jessica Frej & Marika Blohm.