Kall räkpaj

Kommentera

5-6 personer

Deg:
3 1/2 dl mjölmix
124 gram mjölkfritt margarin
2 msk vatten

Fyllning:
500 gram oskalade räkor
1 burk röd eller svart kaviar
Ca 140 gram gröna oliver med pimentos
Tärnad grön gurka
1 gul lök
1/2 dl majonäs + 1/2 dl havremjölk
1 msk hackad dill
2 hårdkokta tärnade ägg
Lite pressad citron
Salt & peppar
1 burk tonfisk
1 msk dijonsenap

Gör så här:
1) Margarinet och mjölmixen arbetas ihop, vattnet tillsättes sist.
2) Pajen kavlas eller trycks ut i en stor pajform, naggas och gräddas i 20 minuter i 225 grader med folie innanför kanten så att kanten inte faller ner under gräddningen.
3) Blanda majonäs och havremjölk.
4) Blanda i hackad lök, dill, de tärnade äggen, tonfisk och dijonsenap.
5) Fyll det avsvalnade pajskalet med fyllningen.
6) Dekorera med räkor, oliver, gurka, citron och dill.