Ingredienser:
150,0 gram Sötmandel torkad, mandelmjöl (cirka 3 dl mandelmjöl)
1,5 dl (Florsocker) Socker
1,0 tsk Bakpulver
4,0 st Äggvita
5,0 g Smör till formen
150,0 gram Sötmandel torkad, mandelmjöl (cirka 3 dl mandelmjöl)
1,5 dl (Florsocker) Socker
1,0 tsk Bakpulver
4,0 st Äggvita
5,0 g Smör till formen
Gör så här:
Jag valde att skära min tårtbotten i delar och bre på vaniljsås, drottningsylt och visp. Avslutningsvis lade jag på ett täcke av marsipan och dekorerade med rosa strössel.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa (med mandelmjöl) en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Mixa mandeln fint (alt. mal i kvarn) eller använd mandelmjöl, och blanda mandelmjölet med sockret (alt.sötningsmedel eller florsocker) och bakpulver.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelblandningen.
4. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna men vara kvar i formen.
Jag valde att skära min tårtbotten i delar och bre på vaniljsås, drottningsylt och visp. Avslutningsvis lade jag på ett täcke av marsipan och dekorerade med rosa strössel.

