Tårta (tårtbotten)

Kommentera
Ingredienser:
150,0 gram Sötmandel torkad, mandelmjöl (cirka 3 dl mandelmjöl)
1,5 dl (Florsocker) Socker
1,0 tsk Bakpulver
4,0 st Äggvita
5,0 g Smör till formen
 
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa (med mandelmjöl) en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Mixa mandeln fint (alt. mal i kvarn) eller använd mandelmjöl, och blanda mandelmjölet med sockret (alt.sötningsmedel eller florsocker) och bakpulver.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelblandningen.

4. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna men vara kvar i formen.

Jag valde att skära min tårtbotten i delar och bre på vaniljsås, drottningsylt och visp. Avslutningsvis lade jag på ett täcke av marsipan och dekorerade med rosa strössel.