Ingredienser:
- 1/2 -1 lök med blast
- 1/2 spetskål
- 200 gram tomater
- 1 päron
- 1/2 knippe mynta
- 1 citron, saft och skal
- 8 ägg
- 1 burk tonfisk i olja
- Havssalt, svartpeppar, olivolja eller mjölkfritt smör
Gör så här:
- Skölj grönsakerna, skiva löken, ta bort stocken från spetskålen och strimla kålen. Tärna tomater och päron, plocka myntan. Riv citronskalet och pressa saften.
- Vänd ihop spetskål, tomater, lök, päron, myntablad, citronskal, havssalt och svartpeppar. Låt salladen stå i 5 minuter och smaka sedan av den.
- Vispa upp äggen. Häll av oljan från tonfisken och spara oljan. Dela fisken i mindre bitar. Hetta upp lite olja eller mjölkfritt smör i en panna och stek äggstanningen ett par minuter tills den har satt sig. Fördela tonfisken ovanpå och låt steka ytterligare ett par minuter. Vik ihop omeletten, låt steka 1-2 minuter och lägg sedan upp den på ett fat. Droppa över 2-3 msk olja från tonfisken.
Servera omeletten tillsammans med salladen och eventuellt lite extra citronsaft.

Receptet är hämtat från Årstidernas lowcarblåda vecka 18.
skriven
Gott :D