Jag har tyvärr varit sjuk och därför inte kunnat laga resterande maträtter jag fick i matlådan från Årstierna men jag kommer att lägga upp recepten så fort jag är kry nog att tillaga rätterna :)
I väntan på att kunna äta vanlig mat lever jag på polentagröt med kanel och banan, gott och enkelt att tillaga samtidigt som det är snällt för magen. Jag kommer definitivt att fortsätta äta polentagröt till frukost :)
Ingredienser:
- 1,7 dl mjölkfri mjölk
- 0,24 dl polentagryn
- 1,5 ml strösocker
- 0,5 ml salt
Gör så här:
- Koka upp mjölk och vispa ner polentagrynen. Låt gröten koka upp under vispning.
- Koka gröten på svag värme några minuter under omrörning. Smaksätt med socker och salt.
- Servera med mjölk, mosad banan och kanel
Näringsinnehåll för gröten:
Energi kJ 493,21 kJ
Energi kcal 117,96 kcal
Protein 6,02 g
Kolhydrat 11,68 g
Fett 5,14 g
Protein 6,02 g
Kolhydrat 11,68 g
Fett 5,14 g

Receptet hittade jag på Arlas hemsida.